Aloo Pratha

Det hedder de brød jeg har lavet i dag. Jeg smagte dem da jeg var ude at spise med “min turban” og hans familie.
De var sjove at lave så her kommer en billedserie så I kan se.
pratha1.jpg
Først laver man dejen som består af salt, vand og groft hvedemel (altså med kim og hele møjet).
pratha2.jpg
Dejen bliver æltet grundigt og ligger og hviler mens man laver fyldet.
pratha3.jpg
Fyldet består af kartofler der er kogt og moste, frisk koriander, grøn chili og spidskommenfrø.
Så bliver dejen delt op i små kugler, som derefter bliver rullet til små tykke pandekager.
Ovenpå pandekagerne lægger man en klat fyld, og derefter trækker man dejen rundt om. Så har man en lille bold med dej udenpå og fyld indeni.
pratha5.jpg
Kuglerne bliver igen rullet, denne gang lidt større pandekager.
pratha4.jpg
De bliver stegt på en tør pande 30 sek. på hver side, og tilsidst lægger man en klat smør eller lidt olie på og steger dem 5 sek så de bliver sprøde.
pratha6.jpg
Herlighederne blev i dag serveret til Lamb Korma (lam i en safran, mandel og karrysovs) og Butter Chicken (tandoori kylling med mandler, rosiner, smør og tomatsovs). Rimelig lækkert.
pratha7.jpg

7 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere