Forleden, plukkede jeg en god håndfuld basilikum oppe på tagterrassen. Basilikumen trives deroppe, og jeg får nok lov til at høste meget mere i løbet af sommeren.
Jeg elsker pesto, og med en god basilikum og en god olie, smager den altså bedst. Den olie jeg bruger, smager af rigtig meget. Man kan også vælge en lidt mere neutral olivenolie – men sørg for den er af en god kvalitet.
Jeg blendede følgende ingredienser:
- Pecorino
- Basilikum
- Mandler – med skal
- Hvidløg
- Olivenolie
- Et drys havsalt
- Et skvæt frisk citronsaft
Det er svært at sige hvor meget jeg brugte af hver, men til sådan en stor håndfuld basilikum, var det vel omkring 65 gram pecorino, 1 fed hvidløg, en lille håndfuld mandler og knap en deciliter olie. Prøv dig frem. Det er også individuelt hvor flydende man kan li’ den.
Jeg er mest til at den er halvfast, og ikke flyder rundt i olie. Ostesmagen må godt være til stede, og det at der er skal på mandlerne, gør også noget for smagen.
Havde jeg ikke været lidt doven, havde jeg ristet mandlerne inden. Det gjorde jeg ikke denne gang.
Velbekomme 🙂
4 comments
Hjemmelavet pesto er nemlig bare skønt – yum, det ser godt ud.
– Anne
Nu er basilikummen klar til at levere til endnu en stor omgang pesto. Uhmmmm 🙂
Umm, der er ikke noget bedre end frisklavet pesto. 😀
Jeg elsker pesto !