Alle mine krydderurter, blomstrer og bugner af blade og smag. Jeg kan slet ikke følge med, og selv om der kommer citronverbena i vandet, fine blomster i salaten og masser af urter i gryderetterne, kan jeg ikke nå at bruge det hele inden det blir’ vinter.
Derfor blendede jeg forleden (efter en Googlen og fund af Plummelumsk opskrift) 2 dl salt (lige dele himalaya og havsalt), med to håndfulde citrontimian, to håndfulde almindelig timian, to håndfulde citronverbena og skal af en hel økologisk citron. Da saltet var grønt som pesto, men stadig med synlige gule pletter af “skal”, stoppede jeg og hældte det hele ned i et ildfast fad. Så ind i ovnen ved 50 grader, et par timer. Altså jeg fordoblede mængden af krydderurter, men det gjorde ikke slutresultatet dårligere.
Kjærsten syntes at hele hytten lugtede af fodbadesalt, mens jeg tørrede saltet…
Så nu har jeg velsmagende salt til fx. en ovnstegt kylling, en steg eller noget fisk. Min plan er også at lave salt af rosenblade/koriander og hvidløg. Måske også noget estragonsalt eller en rosmarin/salvie-salt.
Det er nemt, og en god måde at få krydderurterne til at vare hele året.
2 comments
Det ser så lækkert ud! Det er vist det resten af krydderurterne skal bruges til 🙂 tak for dejlig inspiration!
Velbekomme, Bettina 🙂 Jeg har gnedet en kylling ind i det, i dag. Er spændt på om det smager så godt som det dufter.