Brændte mandler, laves ved at ta’ lige dele mandler, sukker og vand og hælde det i en pande. Rør, rør, rør. Når du tror det hele er gået galt, rører du videre og tilsidst er der blanke fine mandler med sukkerglasur. Tilsæt evt lidt kanel og kardemomme til blandingen, for ekstra julesmag.
I går fik jeg både bagt lussekatter og lavet brændte mandler, mens aftensmaden blev tilberedt. Jeg elsker at bage og hygge med julesagerne.
Der bliver hængt julepynt op, hørt julemusik og leget med Spunken som bare er så glad for tiden. Det er så skønt at han smiler om morgenen, skynder sig hen og leger med sit legetøj, spiser godt og enda også er glad når han kommer hjem fra dagpleje. Nu er han fuldt tilbage efter den skøjhed han havde efter vores tur til Norge.
Nu har jeg arbejdet lidt i butikken, og så står de næste par timer på tøjvask og kedelige ting, inden turen går til dagpleje. Udenfor drysser sneen igen, og jeg har hørt det er om at nyde den for vi får vist ikke hvid jul i år.
Rigtig god torsdag til dig.
6 comments
Uhm tror jeg vil lave brændte mandler. Godt at høre at han har det fint igen, han ser også frisk ud..;-D
Brændte mandler er så dejligt, og så nemt.
Jeg laver osse brændte mandler her til jul og vi elsker dem. 🙂
Godt at høre at Spunken er glad og tilfreds og helt på toppen igen.
Ha’ en dejlig aften. 🙂
Tak, søde du.
Brændte mandler er skønt. Har lige fået en hel pose leveret fra Aarstiderne. Om de blir brændte eller bare nydt “rå” må tiden se. De smager fantastisk.
Vores svenske kollega sørgede for dejlige “lussekatte” til os på kontoret (uhm) plus den noget mistænkelige “Apotekerens julemust” – eller var det ….-most? Den sidste var ikke helt god i min danske gane.
He he, det lyder sært 😉