Mmm, jeg sidder og gnasker en dejlig omelet. Jeg har altid været lidt “narhhh”, når det kom til æggekage, omelet og den slags. Måske fordi jeg ofte synes det blir’ tørt og bastant.
Forleden sad jeg så og så på “Fru Plum” i tv, og hun lavede en omelet…Den hævede op og blev helt luftig og let. Det var jeg nødt til at prøve.
Jeg varmede en pande helt op. Så den var meget meget varm. Derefter hældte jeg olie på (ret meget men ikke så meget som Plum), og lod det igen blive meget meget varmt. Så varmt at man ikke kan holde en hånd henover, i særlig lang tid. Så piskede jeg nogle æg sammen, uden andet i, og hældte det ned i den brandvarme olie. Boble, syde, hæve…. Æggemassen, koger og hæver som besat.
Når massen er nogenlunde stiv på toppen, saltede jeg og puttede fyld på. I dag var det spidskål, basilikum og fennikel. Så klappede jeg æggebassen sammen, og sidder nu og gnasker sprød fennikel og blød omelet.
Mmmm.
7 comments
easy peacy og så godt…
Jeg ælsker omelet; morgen, middag og aften 🙂
Omelet er skønt, og fyldet kan jo varieres i det uendelige 🙂
Der stod helt tilfældigvis omelet på vores madplan i dag, og jeg prøvede dit tip – det blev super godt 🙂 Så jeg takker for tippet
Velbekomme Camilla. Den smager bare så godt 🙂 Smagte junior på sagerne ?
Nej, det gjorde han ikke – han kan ikke så godt lide æg?!? Men det kommer forhåbentlig på et tidspunkt 🙂
Det skal nok komme 🙂