God pesto i en fart

pesto1pesto2

Forleden, plukkede jeg en god håndfuld basilikum oppe på tagterrassen. Basilikumen trives deroppe, og jeg får nok lov til at høste meget mere i løbet af sommeren.

Jeg elsker pesto, og med en god basilikum og en god olie, smager den altså bedst. Den olie jeg bruger, smager af rigtig meget. Man kan også vælge en lidt mere neutral olivenolie – men sørg for den er af en god kvalitet.

Jeg blendede følgende ingredienser:

  • Pecorino
  • Basilikum
  • Mandler – med skal
  • Hvidløg
  • Olivenolie
  • Et drys havsalt
  • Et skvæt frisk citronsaft

pesto3
Det er svært at sige hvor meget jeg brugte af hver, men til sådan en stor håndfuld basilikum, var det vel omkring 65 gram pecorino, 1 fed hvidløg, en lille håndfuld mandler og knap en deciliter olie. Prøv dig frem. Det er også individuelt hvor flydende man kan li’ den.
Jeg er mest til at den er halvfast, og ikke flyder rundt i olie. Ostesmagen må godt være til stede, og det at der er skal på mandlerne, gør også noget for smagen.
Havde jeg ikke været lidt doven, havde jeg ristet mandlerne inden. Det gjorde jeg ikke denne gang.

Velbekomme 🙂

4 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere