Pastinak, er en grøntsag som jeg ofte får i mine grøntkasser – jeg er dog endnu ikke kommet længere, end til at smække den i ovnen. Nu er det jo næsten sommer, og så gider jeg ikke spise ovnstegte rodfrugter.
Hvad gør du ved pastinakker??
Pastinak, er en grøntsag som jeg ofte får i mine grøntkasser – jeg er dog endnu ikke kommet længere, end til at smække den i ovnen. Nu er det jo næsten sommer, og så gider jeg ikke spise ovnstegte rodfrugter.
Hvad gør du ved pastinakker??
9 comments
Ahh Anna, som fyld – det ér da smart 🙂
Rikke – men det er jo til et stykke lam….hmm…..men super godt forslag !! Ahh, cava !!
Så lidt som muligt! 😉
jeg er ikke den store fan af rodfrugter, men pastinakker kan jo altid rives groft og blandes i en kødsovs, når nu man er brændt inde med dem.
Du skal da rive dem i tynde skiver, stege dem sprøde i palmeolie og spise dem sammen med et glas godt cava i solen….. nam!!!!
For mig at se, er ovnbagte pastinakker og en god salat til et eller andet andet (kylling f.eks.) da bare lækkert også om sommeren.
Hvis du ikke bryder dig om dem, om sommeren så vil du nok heller ikke kunne bruge mit forslag om en grønsagsgratin med salat til, hvori pastinakken selvfølgelig indgår. Du kan også lave en mos af dem til et stykke kød. Det er også lækkert. Ellers skal du sprødstege dem og bruge dem i en salat.
Riv dem fint og bland dem med revet gulerod i råkost (ikke for meget, det dominerer smagsindtrykket).
Kog dem med kartofler og lav mos (måske også lidt efterårsagtigt, men det afhænger af resten af tilbehøret).
Riv dem og tilbered dem på samme måde som kartoffelfrikadeller/-bøffer.
Skær dem i papirtynde skiver på en mandolin og mariner dem – kan bruges som fyld i salat eller for sig selv.
PS – glæder mig til vi ses i morgen!
Deborah – pastinak i ovn, er helt ok. Bare det jeg altid ender med 🙂 Hi hi.
Lotte – jeg GLÆÆÆDER mig også til at se dig !! Vil forsøge mig med de papirtynde skiver på mandolinen 🙂
Koges let og så en tur på panden, kanel og gulerod til så er det lækkert 😉
Til fest koker jeg dem i lettsaltet vann. Så damper jeg dem og moser dem med en stavmikser før jeg tilsetter rikelig med fløte, litt salt og pepper. Det smaker helt fantastisk til roastbiff. Lag mye, – det forsvinner som dugg for solen.
bente – det lyder lækkert, og skal bestemt prøves!
Hege – mmm. Måske jeg skulle lave pastinak/selleri mos. Mmm.