I går bagte jeg den mest vidunderlige banankage med mange bananer. Vi fik gæst til kaffe, og synes derfor også jeg kunne bage en bette kage.
Jeg har lagt mærke til at mange opskrifter, siger at der skal 1-2 bananer i. Denne her skal der 4 i, og det gør at den smager meget af banan. Mmm. Der skal til gengæld ikke meget sukker eller andet sødt i.
Prøv den, hvis du har nogle meget modne bananer liggende.
Opdateret 2024:
Jeg har nu bagt denne kage en milliard gange – ungerne elsker den, og ofte laver jeg den uden sukker, og bruger den som bananbrød til fx. morgenmad eller som ekstra snack i madpakken.
Jeg har også eksperimenteret med andre typer mel, men det bliver altså bedst med hvedemel – eventuelt 40 gram udskiftet med en lidt grovere mel, men ikke mere end det.
Banankage med mange bananer
225 g mel
1 tsk salt
1-2 tsk bagepulver
1-2 tsk kanel
100 g sukker
1/2 dl fedtstof, enten smeltet smør eller olie
1 stang vanille eller vanillekorn efter smag
1 æg
4 mosede bananer
Chokoladestykker og evt. smeltet chokolade til overtræk.
Bland mel, bagepulver, kanel, salt, sukker og vanille i en skål. Pisk æg og fedstof sammen. Vend det i melblandingen. Mos bananerne, og tilsæt dem, sammen med hakket chokolade. De skal være helt mosede, så de er flydende.
Dejen hældes i en form – jeg bruger en brødform – og bages ved 180 grader, i 50-60 minutter. Beklæde eventuelt brødformen med bagepapir (gør det vådt, så kan man bedre forme det til formen).
Lad banankagen køle af, og glasér den med chokolade.
Velbekomme 🙂
7 comments
mums mums,- mon tro om der også er sådan en af slagsen på påskebordet???????????
Uhh, det var da en god idé 🙂
Jeg kan anbefale hakkede nødder ovenpå glassuren. Yum!
Nammenam 🙂
Tak for en skøn opskrift! Hele familie blev glad, da den stod på bordet i eftermiddags 🙂
Hej Sarah. Det er jeg glad for at høre 🙂