Jeg kan godt li’ at kigge i folks indkøbskurve når jeg er ude at handle. Prøve at parre folks indkøb med hvordan de ser ud og digte hvilke slags mennesker de måske er….
Jeg undrer mig ofte over hvem der køber færdigretter – selv om jeg selv kan finde på at købe en frossen pizza, hvis jeg er hårdt ramt af tømmermænd. Så er det lige pludselig ok, når nu kroppen alligevel er i chok…..;)
Krydderboller, færdiglavede Knorr supper i aluminium folieposer, frosne panerede fiskestykker til en 10’er, kyllingenuggets, flydende Becel, Letta, ostehaps, Jensens bøfgryde, “livretter”, taco dinner kit. Raffineret hvidt sukker, hvidt gammelt mel, shake’n’bake…… Jeg forstår ikke hvordan der kan blive ved med at være marked for disse ting, når vi nu går så meget op i sundhed og kvalitet?
Alle alternativer til ovenstående, smager jo tusind gange bedre…syns jeg…. og det er altså ikke så meget dyrere at gå efter kvalitet og økologi. Jeg gjorde det også på SU. Jeg mener det er et spørgsmål om prioritering. Undvær fx. kød nogle gange om ugen?
Der findes faktisk også mange ok økologiske færdigretter – Nutana, Irma og Hanegal laver en del, og priserne er ok. Bevares, måske kan man få 3 pap pizzaer til den pris som en Hanegal pizza koster…
Jeg køber ikke alt økologisk, men kornprodukter, mælkeprodukter (og ris/soya mælk), æg, frugt og grønt er altid øko.
Jeg handler gerne hos en grønthandler, hvis jeg skal ha’ oliven eller andre specialvarer. Man kan ofte få en kæmpe dusk friske krydderurter, istedet for de vacum pakkede i Føtex.
Når jeg køber kød, går jeg efter noget kød hvor jeg ved dyret har haft det så ok som de nu kan ha det. At tro at en fritgående høne, er en lykkelig høne, tror jeg er en smule naivt. Industri dyr, vil aldrig ha’ det så godt som fx. ham hér oppe hos Regitze.
Jeg køber aldrig svinekød, sjældent okse (svin bryder jeg mig ikke om, okse ELSKER jeg, men vil hellere spise det sjældent og så købe et super lækkert stykke hos slagteren). Jeg køber øko hakket okse til pastaretter, det koster næsten det samme, dog for 100 g mindre.
Jeg håber på det bedste når jeg tar’ en pakke kyllingekød, og jeg går efter tilbud i Irma når det gælder fisk og skaldyr.
Nu skal det så siges, at jeg ikke er så fanatisk at jeg slet IKKE kan spise ikke økomad. Slet ikke. Jeg foretrækker det økologiske hvis det findes. Jeg tænker ikke over det når jeg er ude hos folk, eller ude at spise på en café eller restaurant. Alt med måde.
Er sådan nogle som mig, bare nogle storby-økosnobber?
Eller hvad synes I?
Hvor meget tænker I over økologi i hverdagen?
Handler det mere om kvantitet end kvalitet?
21 comments
Tak for din kommentar Jens. Jo den med agurken, kender jeg. Som sagt, så fanatisk er jeg ikke 🙂
Ha ha, skal i Irma om lidt – vil tænke på at kigge “diskret” 😀
Jeg elsker – lige som dig – at kigge nysgerrigt, men diskret, i andre folks indkøbskurve. Det er altid spændende!
Jeg køber så meget øko som overhovedet muligt. Men hvis jeg har bestemt at jeg skal have en agurk og der ikke er nogen øko-agurker, så køber jeg en helt almindelig agurk uden at tænke særlig meget på det. Men jeg synes at økologi er meget vigtigt og jeg prioriterer det meget højt.
Godt du ikke snigkiggede i min kurv i dag 😉 Der lå 3 poser Matador Mix og en bakke ganske uøkologiske champignons (de har ikke andre i Netto).
Hvad ville du dog ikke ha’ tænkt om mig?! 😉
Hi hi Pernille 😉 Jeg ville nok ikke blive sønderligt forarget
Valdemarsro – lad os være snobbede sammen 😉 Hi hi.
Vil straks skynde mig at påpege at slikket var til afsendelse overseas – kun svampene var til mig selv 😀
Pernille – ja ja, det kan du jo altid komme og sige 😉 hi hi
Catarina – jeg dømmer nu heller ikke, men jeg synes det er interessant at se hvad der blir puttet i 🙂
Jo jo, som jeg selv skriver kan man ikke altid købe alt økologisk. Men efter 5 år på SU, så ved jeg at forskellen på mange fødevarer, egentlig ikke er så stor igen. Altså hvis de som sagt er noget man overhovedet går op i.
Der er mange der slet ikke køber økologisk, og heller ikke har i sinde at begynde med det. Har selv et par venner. Det syns jeg også er ret interessant.
Så er jeg også en øko-snob.
Jeg har altid sagt at jeg ikke er kræsen, og det er jeg sådan set heller ikke. Men mine smagsløg er blevet forkælet og vil gerne have kvalitet og helst øko-kvalitet, det vil min krop, min logiske sans og min samvittighed også 😉
Jeg er dog ikke fanatisk, tror vi i bund og grund har det samme (sunde) forhold til hvad vi spiser 🙂
Jeg kan sagtens følge dig og vi køber også mest økologisk, men når det så er sagt, så er der børnefamilierne hvor begge har arbejde og pengene ikke lige altid slår til, de kan ikke tillade sig, at kikke efter økomærket, men kun efter prisen. 🙂
Jeg kunne aldrig drømme om, at dømme folk efter hvad de putter i deres kurv, jeg kikker faktis heller ikke efter det. 🙂
Tak for din kommentar Anna 🙂 Kan sagtens forstå du gerne vil bruge den tid du har, med børnene.
MM – Hi hi, jeg gør nu som Jens – kigger diskret 😉
Tak for din kommentar og syn på sagen 🙂
Jeg køber af og til det meste af det du nævner, og sikkert også mere til du ikke har nævnt. Fordi jeg har et 60 t/ugen-job og to sultne børn, og det af og til er nemmere at servere færdiglavede frikadeller og fiskefiletter, end at skulle røre tingene sammen forfra. Jeg vil hellere bruge min tid MED børnene, end foran gryderne. Jo, som voksen synes jeg at den bedre kvalitet smager bedre, men det gør børnene ikke altid. De jubler når de får fiskepinde… (det sker dog temmelig sjældent).
Jeg går ikke ind for økologi for økologiens skyld, men vælger primært (dansk)kvalitet. Det sker tit at dét så er økologisk. Det er bare pisærgeligt at købe dyrt kød/grøntsager som jeg må smide ud fordi ungerne ikke gider spise det.
Jeg ELSKER at kigge i andre folks kurve/vogne og sende misbilligende blikke til dem der køber usunde sager- for føler jeg mig ih så sund selvom sandheden måske er en anden:)
Jeg køber så meget økologisk som muligt(selv hundenes mad), men det afhænger af prisen, for jeg har ikke råd til at købe alt økologisk.
Som hovedregel er alle vores mælkeprodukter, æg og det kød jeg kan få økologisk eller fra en lokal bondemand.
For mig er det især dyrevelfærden der trækker ved de økologiske varer, så der prioritere jeg højest.
Men forstår god at mange vælger økologien fra, det kan være dyrt, især når man er mange..
Økologi er vist kun noget, danskerne går op i heroppe! Udvalget er ikke imponerende og varerne er temmelig dyre i forhold til de i forvejen ret dyre daglivarer. Til gengæld er alt rensdyr-, lamme- og moskuskød samt fisk økologisk, men det er ikke noget, man taler om, det er jo bare noget alle ved.
Puha, jeg står defently til en ordentlig omgang tæsk herinde i det her selskab..
Jeg er så’n én som bli’r irriteret når jeg kl lort finder ud af at jeg har glemt at købe mælk og er nødt til at købe økologisk fordi fx Shell KUN kører med økologisk mælk.. Bevares, I må hjertens gerne købe økologisk, jeg vil bare gerne have lov til at købe mit gensplejsede og dårligt behandlede produkt..
Kan ikke forklare det på anden måde, end at jeg har en moder der lever af sit landbrug som ikke er økologisk, men hvor hun alligevel elsker sine dyr og sagtens kan blive taget i at klø dem på øret..
Og så er det meget sandt.. Det er et spørgsmål om prioritering og jeg tror faktisk ikke, at jeg vælger at købe økologisk selvom jeg føler jeg har pengene til det.. Allerhøjest kan jeg måske overtales til de der Årstidernes Grøntsager (eller hvad det nu er) og de der fiskepakker..
Men ja, sorry.. Synes lige mindretallet skulle være med herinde 🙂
GP – Ja, jeg har set nogle billeder med priser på mad deroppe. Hold da fast det er ikke billigt da. Uhm, rensdyrkød !! SÅ lækkert 🙂
Cecilie – Først og fremst. Ingen grund til “sorry” 😉 Alle har forskellige holdninger, og sådan skal det jo være. Jeg synes det er enormt interessant at høre folks meninger.
Rart at høre om din mors landbrug, og at køerne blir kløet bag øret.
Jeg køber hvidt sukker i massevis (bager, og der skal det bare ofte være hvidt). Til gengæld undres jeg over at du ikke går til fiskehandleren? Udvalget er større, kvaliteten bedre – bruger selv den på Nørrebrogade, med mand og kone, hvor kone er i slow motion (fisken der er bare frisk, lækker og absolut ikke dyr), ligeledes går jeg til slagteren, naivt tror jeg at han ikke kan se mig i øjnene og lyve 😉
Velbekommen, jeg snager vildt og dømmer hårdt!
Bente – jeg elsker også at være hos fiskehandleren. Bruger af og til den på kultorvet. Jeg har endnu ikke undersøgt om der er en god én på vesterbro 🙂
Hej Therese
Jeg fandt lige vej til dig via ‘huskebloggen’.
Det er også super sjovt at se hvad andre handlende putter i kurven.
Jeg har valgt økologien til pga af helbredet, men som Jens køber jeg det der er, der hvor jeg handler.
I går fik vi en skøn oksemedister fra Hanegal, den kan jeg klart anbefale 🙂
Glad hilsen
Malou
Ja jeg er så også sådan en som Cecile 🙂 Når man er gift med en landmand, som behandler jorden og sine dyr(grise) ordentligt, så ser jeg ingen grund til at købe økologisk 😉 men jeg går efter danske kvalitetsvarer, og de findes også selvom de ikke er økologiske. Prøv bare vildmosekartofler 😉
Klidmoster – den vil jeg da prøve en dag, medisteren! Når nu den er af okse 🙂
Lene – det kan jeg sagtens forstå! Uhm, vildmosekartofler 🙂