Ragù

Som lovet, vil jeg jo gerne del min opskrift på ragù. Det er på dansk, en kødsovs til pastaen. Her i en forfinet udgave.

Ingredienser:
300 g hakket oksekød
50 g pancetta
2 store gulerødder, hakket fint
1 stor stang selleri, hakket fint
1 stort løg, hakket fint
2 fed hvidløg
olivenolie
300 g små modne blommetomater
2 dåser flåede tomater
paprika, chili, balsamico, salt og peber

Alle grøntsagerne hakkes fint. Det samme gør pancettaen. Hvis du ikke kan få fat i pancetta, kan almindelig bacon bruges, men forskellen ligger i at pancetta som oftest ikke er røget, men krydret på en fuldstændig fantastisk måde. Bruger du bacon, så brug kun en skive eller to.
ragu2.jpg
En ordentlig sjat olivenolie kommes i en gryde. Deri lægges de to hvidløgsfed. De skal være med skræl, men lige most engang med en kniv så de afgir noget saft. Olien varmes op, og når den begynder at boble, fjernes hvidløg. Løg, gulerødder og selleri kommes i.
ragu1.jpg
Efter et par minutter, kommes pancetta, kød og de friske tomater i. Det hele røres godt rundt igen i et par minutter.
ragu3.jpg
Så kommer turen til de flåede tomater. Begge dåser hældes i, og oveni hatten kommes der to en halv dåse vand.
ragu4.jpg
Så er det tid til at vente. Det hele får lov til at koge op, og så skrues der ned for varmen. Det skal stå og boble læææænge. Min boblede i 2.5 time.
nyragu.jpg
Når den ene time er gået, kan der tilsættes chili og balsamico. Smag til med salt og peber inden servering.
ragu7.jpg
Serveres til lækker pasta og med rigelig pecorino på toppen. Mums fra “Mama”
ragu6.jpg

7 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske du også vil synes om

Lørdagsbolleri

Jeg klager ikke over at fastelavsbollerne er at få hos bageren, længe før fastelavn. Især ikke når de…
Læs mere