Som lovet, vil jeg jo gerne del min opskrift på ragù. Det er på dansk, en kødsovs til pastaen. Her i en forfinet udgave.
Ingredienser:
300 g hakket oksekød
50 g pancetta
2 store gulerødder, hakket fint
1 stor stang selleri, hakket fint
1 stort løg, hakket fint
2 fed hvidløg
olivenolie
300 g små modne blommetomater
2 dåser flåede tomater
paprika, chili, balsamico, salt og peber
Alle grøntsagerne hakkes fint. Det samme gør pancettaen. Hvis du ikke kan få fat i pancetta, kan almindelig bacon bruges, men forskellen ligger i at pancetta som oftest ikke er røget, men krydret på en fuldstændig fantastisk måde. Bruger du bacon, så brug kun en skive eller to.
En ordentlig sjat olivenolie kommes i en gryde. Deri lægges de to hvidløgsfed. De skal være med skræl, men lige most engang med en kniv så de afgir noget saft. Olien varmes op, og når den begynder at boble, fjernes hvidløg. Løg, gulerødder og selleri kommes i.
Efter et par minutter, kommes pancetta, kød og de friske tomater i. Det hele røres godt rundt igen i et par minutter.
Så kommer turen til de flåede tomater. Begge dåser hældes i, og oveni hatten kommes der to en halv dåse vand.
Så er det tid til at vente. Det hele får lov til at koge op, og så skrues der ned for varmen. Det skal stå og boble læææænge. Min boblede i 2.5 time.
Når den ene time er gået, kan der tilsættes chili og balsamico. Smag til med salt og peber inden servering.
Serveres til lækker pasta og med rigelig pecorino på toppen. Mums fra “Mama”
7 comments
Lækkert lækkert, mums:-)
Det lyder helt vildt lækkert, lige en opskrift for mig! -den er printet og gemt 🙂
Mor, det var super dejligt!
Valdemarsro – godt at høre. Håber den smager 🙂 Jeg elsker simreretter!
Hvornår kommer kødet i 😉
Bente – sammen med pancettaen, det er nu tilføjet 🙂
Det lyder som en skøn ret – den vil indgå i mine retter fremover, tak skal du ha’!
Velbekomme Madame 😉